Wat zijn essentiële oliën eigenlijk?

Je hebt een duidelijke keuze gemaakt toen je besloot de starter bundle aan te schaffen. Een duidelijke keuze om essentiële oliën in te gaan zetten bij fysieke, mentale, emotionele en spirituele ondersteuning. Essentiële oliën zijn aromatische of geurende oliën die gewonnen worden uit planten. 

Essentiële oliën zijn hoge geconcentreerde oliën / essenties verkregen uit bomen, struiken, bladeren, stengels, bloemen, grassen en hars. De essentiële oliën zijn de prana oftewel de levensenergie van de planten. Deze oliën worden dus gewonnen uit de planten door een zorgvuldig proces van stoomdestilatie.

Elke olie heeft zijn unieke aroma, zijn eigen levenskracht en kent dus ook een eigen toepassing. Doordat essentiële oliën sterk geconcentreerd zijn, hebben ze een zeer krachtige werking op het lichaam, zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel.
Zo worden ze ook professioneel ingezet door therapeuten in de vorm van aromatherapie. Essentiële oliën kunnen een positief effect hebben op het menselijk lichaam. Door de structuur van vluchtige, aromatische moleculen kunnen de oliën snel door de celmembranen heen dringen, kunnen ze bloed en weefsels passeren en de cellulaire functies verbeteren.

Er zijn grote prijsverschillen tussen de essentiële oliën. Dit heeft ermee te maken of er weinig of veel planten of bloemen nodig zijn om enkele milliliters olie te produceren. Wist je dat er bijvoorbeeld voor één liter citroenolie te produceren 1500 à 3000 citroenen nodig zijn? Een goedkope olie is bijvoorbeeld de sinaasappelolie, omdat de schillen van de sinaasappels een afvalproduct zijn van de sapindustrie. Een dure olie is bijvoorbeeld de rozenolie, omdat er enorm veel rozen nodig zijn om een beetje essentiële olie te produceren.