Wat is een draagolie?

Draagoliën zijn plantaardige oliën met weinig tot geen geur, die gebruikt worden om essentiële oliën te verdunnen. Gebruik altijd een olie die 100% puur is.

Bij verdunnen denken we vaak aan verdunnen met water. Water neemt essentiële olie niet op, de olie blijft op het water drijven. Een vette basisolie, ook wel draagolie genoemd, lost dit probleem echter op. Ook draagoliën kunnen de werking van essentiële oliën verlengen, omdat ze niet zo snel vervliegen.

Welke draagolie je kiest hangt af van je eigen voorkeur. We benoemen hieronder de draagolie van Young Living en nog twee andere gangbare draagoliën.

V-6 

De draagolie van Young Living kun je bestellen via je account. Deze olie komt in een pompflacon, wat ideaal is bij het maken van rollers. Je kunt ook een navulfles bestellen. De V-6 is een speciale mix van plantaardige oliën. V-6 olie voedt de huid, heeft een lange houdbaarheid, verstopt de poriën niet, trekt snel in en maakt geen vlekken op kleding.

Druivenpitolie

Druivenpitolie bevat veel linolzuur en is erg hydraterend, vooral voor de gevoelige huid. Het wordt veel gebruikt in cosmetica. De geur is licht en zoet en het is kleurloos. Het is een goede draagolie bij huidirritaties. De druivenpitolie is nagenoeg geurloos en laat geen vettige laag op de huid achter. Ideaal als je bijvoorbeeld rollers smeert in het gezicht. 

Zoete amandelolie

Zoete amandelolie is een olie die rijk is aan omega 6, vitamine A, B1, B2 en B6. Deze olie ondersteunt een gezonde, mooie huid en is sterk hydraterend. Tevens helpt deze verzachten bij een jeukende of droge huid, eczeem en psoriasis. Zoete amandelolie wordt zeer makkelijk opgenomen door de huid.

Let wel op: deze olie is niet geschikt voor mensen met een notenallergie. De olie wordt vaak geproduceerd samen met pindaolie.

Tip: Let er bij het kopen van een draagolie op dat de olie koudgeperst en organisch is!

Gefractioneerde kokosolie

Gefractioneerde kokosolie bevat veel antioxidanten en vitamine E. De dikke en harde ongeraffineerde kokosolie die we in de supermarkt vinden is niet geschikt, omdat die niet door de huid wordt opgenomen. Bij gefractioneerde kokosolie zijn de vetzuurketens in de olie gescheiden waardoor de olie vloeibaar blijft.

Mensen die niet van de sterke kokosgeur houden zullen dolblij zijn: Gefractioneerde Kokosolie is in tegenstelling tot Kokosolie geurloos. Dit maakt het gelijk ook goed bruikbaar als draagolie. De geur van normale Kokosolie zou namelijk de geur van essentiële oliën overheersen. ;-).

Hij is langer houdbaar, niet vet, licht en wordt heel goed door de huid opgenomen .

Jojoba olie

Jojoba olie wordt olie genoemd, maar is eigenlijk vloeibare was. Geurloos en goud/geel van kleur is dit een populaire draagolie omdat hij geweldig is voor haar- en gezichtsverzorging. Deze olie lijkt veel op de olie die je huid van nature zelf aanmaakt en is daardoor heel geschikt voor een vettere huid.

Zelf heb ik hele goede ervaringen met Natural Heroes