Hoe kun je essentiële oliën gebruiken?

Essentiële oliën kunnen op verschillende manieren gebruikt worden: aromatisch, plaatselijk en inwendig.

Aromatisch

Het ruiken van geur heeft invloed op ons lichaam en onze emoties. Het stimuleert de hormonen en het beïnvloedt de stofwisseling. Bepaalde essentiële oliën die in de lucht worden verspreid werken zeer stimulerend, terwijl anderen meer kalmerend en rustgevend werken. Naast de emotionele voordelen van het aromatisch verspreiden van essentiële oliën (door middel van een diffuser), kunnen ze ook de lucht zuiveren van ongewenste geuren en bacteriën.

Een diffuser is de snelste en makkelijkste manier om van essentiële oliën gebruik te maken. Er zijn veel verschillende soorten diffusers en het is van groot belang om de juiste diffuser aan te schaffen. Het type diffuser dat je kiest hangt af van het specifieke doel waarvoor je het wilt gebruiken. Wil je de diffuser ook inzetten om een therapeutische werking te creëren is het belangrijk om te begrijpen dat het gewoon ruiken van een essentiële olie niet hetzelfde is als het feit dat het een helende werking kan hebben.

De laag- warmte diffuser van Young Living is van hoge kwaliteit en zorgt ervoor dat de chemische structuur van de essentiële olie niet kapot wordt gemaakt. Hierdoor kan de olie tot de hersenen doordringen waar het in het limbische systeem terecht komt. Het gebied dat emoties en gevoel van welzijn beheert.

Dit is dus iets heel anders dan gebruik maken van een oliebrander voor een lekker geurtje. Het gaat veel verder dan alleen de geur. Een oliebrander is raad ik ook af daar je daarmee de olie kapot brandt. Het verwarmen van essentiële oliën vernietigt de therapeutische werking.

De diffusers van Young Living creëeren een koude waterdamp door middel van ultrasone trillingen, waardoor de therapeutische werking van de oliën bewaard blijft. Daarbij zijn de diffusers van Young Living gemaakt van medisch plastic (pp5). Dit is van groot belang, omdat de uiterst geconcentreerde oliën plastic van slechte kwaliteit kunnen oplossen met het gevolg dat je de schadelijke stoffen die dan vrijkomen inademt. De diffusers van Young Living zorgen dus voor de optimale verneveling van de essentiële oliën voor een fijne geur en een goede therapeutische werking.

Via de huid

Naast aromatisch gebruik, kunnen essentiële oliën ook op de huid aangebracht worden om het lichaam fysiek en mentaal te ondersteunen. Je kunt de oliën direct op de huid aanbrengen, maar geadviseerd wordt om de oliën te verdunnen met een plantaardige olie.

Verdunnen wil niet zeggen dat de werking vermindert. Sterker nog, door te verdunnen, wordt de essentiële olie beter door de huid opgenomen en beschermt het de huid tegen irritatie.

De makkelijkste methode is om essentiële olie te mengen met plantaardige olie in een roller. Rol vervolgens op de plek waar je last hebt, op het corresponderende VitaFlex punt onder je voeten of op de chakra’s.

Daarnaast kun je essentiële oliën ook gebruiken bij massages en baden.

Verdunningstabel

Inname

Young Living heeft oliën die geschikt zijn om in te nemen. Op dit moment vallen de producten van Young Living in Europa onder de Cosmeticawet, wat betekent dat je ze niet zou mogen innemen. In de Verenigde Staten is een behoorlijk aantal essentiële oliën wel goedgekeurd voor inname, maar Young Living heeft voor Europa een speciale PLUS-lijn uitgebracht die valt onderVoedingssupplementen. In deze PLUS-lijn zit precies dezelfde olie als in de normale lijn alleen is deze wettelijk goedgekeurd voor inname. De PLUS-oliën gebruik je in water, voeding of in een doorzichtige plantaardige capsule.

“Het afvaltrio is echt een aanrader. Meng Peppermint, Grapefruit en Lemon in water. Je zult merken dat je daardoor minder trek en minder behoefte aan snackmomentjes hebt. Weg met die extra kilootjes!”