Young Living

Het begin

Het verhaal van Young Living begint in 1993. Gary Young richtte in dat jaar zijn eerste kruidenboerderij en distilleerderij op. Hij was al langer op de hoogte van de kracht van essentiële oliën, maar de kwaliteit van beschikbare oliën wisselde sterk. Young wist dat pure en zuivere essentiële oliën fantastische resultaten konden geven, maar de tot dan toe verkrijgbare oliën waren vaak aangelengd of bewerkt, en konden deze resultaten niet leveren. 

Gary Young bracht hier verandering in. Hij kocht landbouwgrond in Utah en Idaho en begon met het kweken van lavendel, pepermunt, melisse, salie en andere kruiden. De vraag naar de zuivere en pure essentiële oliën nam toe, wat Young extra motivatie gaf om de grootste, technologisch meest geavanceerde distilleerderij in Noord Amerika op te zetten. Daarnaast ontwikkelde hij revolutionaire normen en standaarden die de zuiverheid en kwaliteit van de essentiële oliën konden garanderen. 

Al gauw groeide Young Living uit tot wereldleider in essentiële oliën en is dit tot op de dag van vandaag, ondanks hevige concurrentie, nog steeds.

Het bedrijf

Het hoofdkantoor is gevestigd in Lehi, Utah (VS) en met kantoren in Europa, Australië, Canada, Japan en Singapore en met eigen boerderijen over de hele wereld houdt Young Living vast aan Young’s visie. Er zijn al miljoenen mensen over de hele wereld geïnspireerd om een leven vol overvloed en welzijn te leiden. 

Over de hele wereld wordt Young Living bewonderd en gerespecteerd om haar visie en missie. Young Living weet mensen te inspireren om proactief het welzijn van zichzelf en hun gezin te ondersteunen door essentiële oliën, en producten op basis van essentiële oliën, te gebruiken. Young Living heeft de moderne beweging in essentiële oliën in gang gezet en houdt elke dag deze beweging gaande. Young Living is overal ter wereld te vinden: op 6 continenten en in meer dan 30 landen. 

De boerderijen

De boerderijen van Young Living zijn uniek in de hele essentiële olie industrie en zetten de standaard voor de distillatie van oliën. Young Living is niet voor niets wereldleider en is voortdurend bezig om de boerderijen en de relaties met gecertificeerde partners te verbeteren. De Seed to Seal kwaliteitsbelofte is hierbij altijd leidend. De wereldwijde groei gaat samen met de inspanningen van Young Living om zuivere en krachtige essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën te produceren op een milieubewuste manier. 

De boerderijen spelen een onmisbare rol voor het Seed to Seal proces en het doel om iedereen kennis te laten maken met de krachtige werking van essentiële oliën. Young Living besteedt heel veel tijd en middelen om er zeker van te zijn dat deze hoge standaard het grootste belang is bij de eigen boerderijen, de partnerboerderijen en de gecertificeerde Seed to Seal leveranciers, zodat je als lid alleen het beste van de natuur in handen krijgt. 

Young Living onderscheidt zich van andere aanbieders op een aantal manieren. Kwaliteit is hiervan de belangrijkste. Het Seed to Seal programma is de belofte die Young Living doet aan haar leden. Dit 5 stappen proces zorgt ervoor dat de meest krachtige en zuivere essentiële oliën en producten kunnen worden geproduceerd en geleverd. Vanaf het moment dat de zaadjes worden gekozen tot het moment dat je het product in handen hebt. 

Young Living houdt toezicht op iedere fase in het proces om onderscheidend te zijn en er zeker van te zijn dat de producten die je ontvangt, nergens anders te vinden zijn. 

Community

Daarnaast is de hechte community die Young Living biedt uniek en van onschatbare toegevoegde waarde. Er wordt door alle leden een groep gelijkgestemden gevormd die het maximale uit het leven willen halen. Er bestaat de mogelijkheid om samen te komen om elkaar te inspireren en te verrijken. Op die manier kunnen alle leden samen, mensen overal ter wereld inspireren. 

Door je aan te sluiten bij de hechte Blooming Blends Community, maak je automatisch ook deel uit van de Young Living familie. 

Zoveel meer

Naast de essentiële oliën biedt Young Living een ongeëvenaard assortiment van andere producten die allemaal een bijdrage leveren aan het gevoel van welzijn. Op het gebied van alles Thuis, Gezond&Fit en Schoonheid is Young Living uniek in haar aanbod. Kijk voor meer informatie hierover eens bij Essential Rewards.

Om het welzijn van jezelf en je gezin te ondersteunen op een natuurlijke manier is de makkelijkste manier om dit te bereiken het compleet te integreren in je dagelijkse bestaan en beslissingen. Wanneer je ernaar streeft elke dag dichterbij een evenwichtiger bestaan te komen, zijn essentiële oliën een eenvoudige en natuurlijke manier om dit doel te bereiken. Door het gebruik van de oliën en de producten op basis hiervan, ondersteun je je gezondheid door middel van de pure kracht van de natuur. 

Ontdek de kracht van 100% natuurlijke essentiële oliën

Young Living viert de harmonie tussen natuur, lichaam, geest en ziel. Wanneer je door een lavendelveld of een dennenbos loopt ervaar je direct dat al je zintuigen geprikkeld worden. Dit gevoel weet Young Living als geen ander over te brengen door middel van haar pure essentiële oliën. Bijna alle oliën worden op de eigen boerderijen van Young Living geproduceerd.

Daarnaast hebben ze ruim 20 jaar ervaring in onderzoek en is de Seed to Seal standaard in het leven geroepen om er zorg voor te dragen dat alleen de hoogste kwaliteit essentiële oliën worden geleverd aan haar leden. Door deze toewijding is Young Living anders dan anderen en is het verschil in kwaliteit duidelijk merkbaar. 

Young Living heeft ontzettend veel Single oliën geproduceerd. Deze oliën bevatten niets anders dan de geconcentreerde plantenextracten van de betreffende plant, kruid, boom of vrucht. Naast alle Single oliën hebben ze ook talloze Blends ontwikkeld. Essentiële oliën die in harmonie samenwerken, kunnen indrukwekkende veranderingen in gang zetten. Na jarenlang testen en ontwikkelen zijn er al veel verschillende melanges gecreëerd en ontwikkeld. Elke blend is geschikt voor een bepaald aspect in het dagelijks leven.

Op dit moment zijn er in totaal 69 Single oliën en 64 Blends (melange).  

Plus oliën en Animal Scents

Naast de vele Singles en Blends heeft Young Living nog 2 bijzondere productlijnen: Plus oliën en Animal Scents. Ook hierin is Young Living uniek en heel vooruitstrevend.

De Plus oliën zijn perfect om smaak toe te voegen aan je favoriete gerechten of om te gebruiken als voedingssupplement. Deze lijn van oliën geeft je de mogelijkheid om een aantal van de meest geliefde essentiële oliën op verschillende gezonden en heerlijke manieren te delen en te ontdekken.

De Animal Scents oliën zijn gemaakt van veilige en 100% natuurlijke ingrediënten, waardoor je jouw viervoeter de beste zorg kunt geven met producten die speciaal voor hun zijn ontworpen.
De oliën uit deze lijn worden aanbevolen voor honden, katten en andere dieren die baat hebben bij de kalmerende geur van essentiële oliën.

Young Living Foundation

Als laatste verschil makende zaak draagt de Young Living Foundation bij aan het verbeteren van de levens van arme gezinnen in onder andere Ecuador, Kroatië enOeganda. (Ga naar younglivingfoundation.org voor meer informatie).